آشنایی با مزایا و فواید مصرف میوه کیوی

آشنایی با مزایا و فواید مصرف میوه کیوی


مصرف میوه کیوی: میوه ها نقش مهم و حیاتی در سلامتی بدن ما دارند و از این رو بسیار توصیه شده که روزانه میوه های مختلفی مصرف کنید تا بدن شما دچار کمبود مواد مغذی نشود و بتواند ویتامین های مورد نیاز روزانه خود را تامین کند. میوه های مختلف هر کدام ویتامین های مختلفی دارند که از این رو می طلبد اطلاعات خود را در مورد ارزش غذایی میوه ها بالاتر برده. یکی از این میوه ها، میوه کیوی است. میوه کیوی بسیار پرخاصیت بوده و طعم خاصی نیز دارد و البته طرفدارای زیادی نیز دارد. برخی مزایای مصرف میوه کیوی عبارتست از: پایین آوردن فشار خون، مفید برای دیابت و غیره که در ادامه بیشتر با خواص مصرف میوه کیوی آشنا خواهیم شد.

آشنایی با مزایا و فواید مصرف میوه کیوی

ویتامین های موجود

یک عدد کیوی کوچک حاوی غنای شگفت تغذیه ای است. این میوه منبع عالی از ویتامین C (اسید اسکوربیک) است. سایر ویتامین ها از جمله ویتامین A، فولاد، ویتامین E (آلفا توکوفرول) و ویتامین K (فیلووینون) نیز در مقادیر خوب وجود دارد. املاح معدنی کیوی شامل مقدار زیادی پتاسیم همراه با سایر مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و فسفر است. تمام این مواد مغذی حیاتی در میوه با اضافه شدن فیبر رژیمی همراه است.

فواید بهداشتی مصرف میوه کیوی

محبوبیت رو به رشد جهانی کیوی به یک ترکیب شگفت انگیز از ظاهر منحصر به فرد، عطر و طعم و منابع تغذیه ای می پردازد. مزایای این میوه برای موارد مختلف پزشکی مورد بحث قرار گرفته است:

آنتی اکسیدان، یکی از خواص مصرف میوه کیوی

کیوی مقدار قابل توجهی از ویتامین C را همراه با سایر اجزای فنلی و کاروتنوئیدها که سلامتی را به ارمغان می آورد، ارائه می دهد. مطالعات تطبیقی ​​شامل کیوی، پرتقال و گریپ فروت نشان داد که میوه کیوی دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی تر نسبت به دیگران است. با توجه به وجود فیتوکمیکال های تغذیه ای، توانایی محافظت از DNA موجود در سلول های بدن از آسیب های اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد را دارد، در نتیجه خطر ابتلا به التهاب و بیماری ها را کاهش می دهد.

تاثیر مصرف میوه کیوی بر قلب

همانطور که ذکر شد، کیوی در پلی فنول های محافظ همراه با ویتامین C، ویتامین E و پتاسیم است که در حفظ سلامت قلب و عروق موثر هستند. یک مطالعه تحقیقاتی نشان داده است که این میوه فعالیت های مهار کننده ای را برای کاهش تری گلیسیرید در خون ایجاد می کند. بر اساس مطالعات، مصرف افراد از کیوی در روزانه به کاهش پاسخ پپتید یا احتمال لخته شدن خون کمک می کند. این اثر فیبرینولیتیک میوه در رگ های خونی شما از خطر ترومبوآمبولیک و اختلالات قلب مانند آترواسکلروز جلوگیری می کند.

آشنایی با مزایا و فواید مصرف میوه کیوی

مفید برای خواب

این میوه یک منبع سروتونین است که به بهبود خواب کمک می کند. یک مطالعه تحقیقاتی در این زمینه نشان داده است که مصرف کیوی در بهبود کیفیت خواب کمک می کند. همچنین ممکن است در بهبود شروع خواب و کاهش زمان بیداری کمک کند، بنابراین اختلالات خواب تسکین می یابد. این میوه حاوی فلاونوئیدها از قبیل نیرینژنین، کورستین، روتن، کاتچین، اپیکاتچین است که گیرنده های القاء کننده خواب را تعدیل می کنند و یک عامل مؤثر و تقویت کننده گیاهی هستند. با توجه به این موضوع، پوست کیوی یک عنصر قوی برای کمک به خواب طبیعی است.

بالا بردن جذب آهن

مزیت شگفت انگیز کیوی این است که توانایی جذب آهن در بدن را تسهیل می کند. منابع غنی از ویتامین C و سایر مواد شیمیایی مانند لوتئین و زاکسنتین در میوه کمک به بهبود وضعیت آهن در بدن و جلوگیری از اختلالات کمبود آهن می نماید. مطالعات تطبیقی ​​بین کیوی و موز نشان می دهد که مصرف کیوی همراه با غلات صبحانه باعث افزایش قابل توجه آهن در بدن نسبت به موز می شود.

مفید برای چشم

کیوی یک میوه برای سلامت چشم است و به طور موثری به مراقبت از چشم کمک می کند. همانطور که قبلا ذکر شد، این میوه منبع فیتو شیمیایی لوتئین و زاکسنتین است که مولفه های حیاتی در چشم انسان هستند. این مولفه های مفید همراه با ویتامین A چشم ها را از آب مروارید، دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن و دیگر اختلالات نابود کننده بینایی محافظت می کند.

تاثیر مصرف میوه کیوی بر بهبود هضم

کیوی برای حفظ یک سیستم گوارش سالم ارزشمند است. یک منبع خوشمزه فیبر است که هضم را بهبود می دهد و سلامت روده را حفظ می کند. با تحریک سیستم روده کمک می کند تا از یبوست رهایی یابید. خواص طبیعی این میوه به علت محتوای فیبر آن به مقدار زیادی به مدفوع اضافه می شود و آن را نرم می کند. مطالعات انجام شده روی کیوی نشان داد که مقدار خوبی از آنتی اکسیدان پروتئولیتیک اکتینیدین را ذخیره می کند که هضم پروتئین ها را بهبود می بخشد و ترافیک و هضم را از طریق دستگاه گوارش تسهیل می کند. پلی ساکارید موجود در میوه در جلوگیری از چسبندگی عوامل انتروپاتوژن و تحریک باکتری های پروبیوتیک در روده بزرگ کمک می کند. عصاره کیوی باعث افزایش رشد اسید لاکتیک شده و مهار رشد باکتری ها شده و به حفظ سلامت دستگاه گوارش منجر می شود.

موثر در بارداری

کیوی یک میوه مناسب برای یک زن باردار است سرشار از اسید فولیک طبیعی است. اسید فولیک به جلوگیری از وقوع نقایص لوله عصبی در نوزادان نوزاد کمک می کند و برای مغز و رشد شناختی آنها ضروری است. دیگر مواد مغذی مهم مانند ویتامین C، E و K همراه با فلاونوئیدها موجود در میوه نیز به طور کلی در سلامت و توسعه جنین و مادر باردار مفید است.

آشنایی با مزایا و فواید مصرف میوه کیوی

مفید برای پوست

کیو یکمک می کند تا پوست سالم و صاف خود را حفظ نمایید و به شکل قابل توجهی در روند سنتز کلاژن کمک کند. این میوه حاوی ویتامین C است، که به حفظ پوست کمک می کند . ویتامین E موجود در کیوی موجب کاهش خطوط ظریف و ظاهر چین و چروک پوست می شود. همچنین در کاهش اثرات مضر تابش اشعه ماوراء بنفش بر روی پوست کمک می کند، در حالی که آنتی اکسیدان های موجود در این میوه به عنوان یک عامل ضد پیری مناسب عمل می کنند و از بروز زودرس پوست جلوگیری می کنند.

پیشگیری از سرطان

کیوی در طب سنتی چینی برای اثربخشی آن در درمان انواع مختلف سرطان مانند سرطان کبد، سرطان پستان، سرطان معده و سرطان ریه به طور سنتی مورد توجه است. عصاره های کیوی مانع تکثیر سلول های سرطانی و محافظت از آسیب های DNA درونی می شود. میوه در برابر سرطان با ایجاد سیتوتوکسیک به سلول های سرطانی بدخیم بدون تاثیر بر سلول های سالم عمل میکند. فراوانی آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئید ها، ویتامین ها همراه با فیبر، به طور مفیدی به اثربخشی کیوی در پیشگیری یا بهبود زودرس سرطان منجر میشود. Catechin، یک داروی فیتوشیمیایی در کیوی، در کاهش سمیت عوامل ضد سرطان با تحریک تومور مغز استخوان کمک می کند.

بالا بردن ایمنی

کیوی در تنظیم سیستم ایمنی ذاتی و انعطاف پذیر است که برای عملکرد سالم بدن بسیار حیاتی است. مصرف کیوی کمک می کند تا در برابر عفونت های فصلی و سایر بیماری ها به اعمال ضد میکروبی و ضد قارچی مقاوم باشید. میوه کیوی کمک می کند تا علائم سرماخوردگی و آنفولانزا و دیگر عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش دهد. همچنین اثرات ضد التهابی نیز دارد.

تاثیر مصرف میوه کیوی بر دیابت

کیوی دارای شاخص گلیسمی پایین است (GI) که برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است. مطالعات انجام شده بر روی عصاره های کیوی نشان داد مصرف این میوه در تنظیم عفونت زایی کمک می کند که برای جلوگیری از دیابت ضروری است. اختلال در عملکرد بافت های چربی در بدن به طور شدید در توسعه مقاومت به انسولین و دیابت دخالت دارد.

کاربرد در آشپزخانه

با توجه به ویژگی های ظاهری و طعم و مزه آن، کیوی می تواند سبک استوایی شگفت انگیز خود را به ظرف سالاد میوه خود اضافه کند. کیوی مایع تغذیه ای را می توان به عنوان یک عامل کاربردی برای تهیه محصولات نانوایی سالم به کار برد. این میوه حاوی یک پاپائین آنزیمی است که در شکستن بافت های فیبرینی گوشت، سخت مفید است. به همین دلیل، مصرف کیوی با محصولات مبتنی بر ژلاتین مناسب نیست. آنزیم پاپایین همچنین دارای اثر متقابل با شیر است.

نحوه صحیح نگه داری

کیوی را انتخاب کنید که نرم است و از میوه هایی که کبودی یا لکه های مرطوب دارند اجتناب کنید. میوه ای که به آن فشار کمی وارد نمی شود، نشان دهنده ی آن است که هنوز برای مصرف آماده نشده است. آنها را می توان با نگه داشتن در دمای اتاق به مدت چند روز در برابر گرما و یا نور خورشید و یا با یک سیب یا موز در یک کیسه کاغذی، برای سرعت بخشیدن به رسیدن آنها قرار دهید.

آشنایی با مزایا و فواید مصرف میوه کیوی

عوارض جانبی

با وجود مزایای بهداشتی آن، میوه کیوی می تواند برخی از عوارض جانبی مانند آلرژی و سنگ کلیه در برخی افراد ایجاد کند.

واکنش های آلرژیک: کیوی یک میوه مغذی است، اما همچنین می تواند واکنش های آلرژیک بسیاری را نیز ایجاد کند. این واکنش های آلرژیک ممکن است از حساسیت خوراکی خفیف و موضعی به شرایط کشنده مثل آنافیلاکسی که ممکن است به علت حساسیت به مرگ منجر شود، متفاوت باشد. مطالعات متعددی نشان میدهند که آلرژن های قابل توجهی در کیوی وجود دارد که می تواند باعث واکنش های شدید در کودکان شود.

Oxalates: میوه کیوی منبع کریستال رد اگزالات است. مصرف بیش از حد غذاهای غنی از اگزالات مانند کیوی ممکن است در بعضی از افراد خطر ابتلا به سنگ کلیه اگزالات کلسیم را ایجاد کند. مصرف بیش از حد اگزالات ممکن است با جذب مواد مغذی خاصی از قبیل کلسیم و منیزیم در بدن نیز مواجه شود.

در صورت واکنش آلرژیک، همیشه توصیه می شود نظر فوری پزشکی را برای جلوگیری از هر گونه شرایط پرخطر جویا شوید.

نکات

میوه کیوی خوشمزه، دارای مواد مغذی متنوع و یکی از میوه های محبوب است. کیوی در آماده سازی محصولات ضد میکروبی برای کاهش مقاومت در برابر داروهای رایج برای عفونت قارچی و باکتری استفاده می شود. این میوه دارای ویژگی های طبیعی تخلیه خون بدون عوارض جانبی مانند آسپرین است. خاصیت ضد التهابی آن نیز در آرتریت روماتوئید ارزشمند است. این میوه را در رژیم غذایی خود قرار دهید تا سلامت ذهنی شما را به طور چشمگیری افزایش دهد.

 

منبع: هلودکتر

دیدگاهتان را بنویسید