فواید مصرف گلابی در سلامتی بدن


فواید مصرف گلابی در سلامتی بدن

فواید مصرف گلابی در سلامتی بدن

گلابی یکی از میوه های محبوب ماست که می تواند بسیار خوب برای سلامتی مان باشد بسیاری از خانواده ها چون به فصل گلابی نزدیک می شوند می خواهند این میوه شگفت انگیز را مصرف کنند و از فواید و مزایای این میوه عالی بهره ببرند، در اکثر فصول سال این میوه یافت نمی شود بنابراین بسیاری از خانواده ها روی به کمپوت این میوه می آورند که بسیار لذیذ است

گلابی یک میوه پرخاصیت و محبوب در تمامی جوامع است که با شکل و طعمی خاص که می تواند ترش یا شیرین باشد شناخته شده است. این میوه در مناطق نیمه گرمسیری کشت می شود و دارای مواد مغذی متعددی است که برای سلامت کلی مفید هستند.

این میوه به عنوان منبع عالی فیبر رژیمی تحسین شده است. به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، صد گرم (۱۰۰ گرم) گلابی، ۳٫۱۰ گرم یا ۱۰ درصد از فیبر رژیم غذایی توصیه شده را تامین می کند. علاوه بر کنترل گرسنگی، شما سریع و طولانی تر احساس سیری می کنید، فیبر رژیمی نیز از غشای مخاطی روده محافظت می کند.

گلابی نیز در میان میوه های دارای کالری کم است. هر ۱۰۰ گرم گلابی ۵۸ کالری دارد که تقریبا بدون چربی و کلسترول است. برای سیر نگه داشتن شما در تمام طول روز، گلابی حاوی ۱۳٫۸۱گرم کربوهیدرات است که بعدا تبدیل به انرژی می شوند.

آن منبع خوبی از مواد مغذی متعددی همچون ویتامین های C، K و B است. ویتامین C در گلابی، به ۷٪ DRA کمک می کند تا وضعیت بافت های بدن و جذب آهن را بهبود بخشد. آن به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی جهت مبارزه با رادیکال های آزاد برای یک سیستم ایمنی سالم عمل می کند. از سوی دیگر ویتامین K برای کنترل لخته شدن خون حیاتی است. ویتامین K همچنین نقش کلسیم در بدن را بازی می کند. ویتامین B در معنای وسیع آن، در ابتدا به تبدیل انرژی از مواد غذایی که ما می خوریم، کمک می کند. علاوه بر این، اجزای آن برای متابولیسم بیشتر، مغز، قلب و سلامت آدرنال مهم هستند.

گلابی حاوی ۱۱۹ میلیگرم پتاسیم (برای هر ۱۰۰ گرم گلابی) است که برای رسیدن به تعادل در مایع و اسید بدن مفید است. پتاسیم برای حفظ اندام های بدن مانند قلب، عضلات و کلیه بسیار مهم است. علاوه بر پتاسیم، این میوه نیز میزان قابل توجهی از مس را بارگیری می کند. مس در رشد و توسعه طبیعی و همچنین تولید گلبول های قرمز کمک می کند.

سایر مواد معدنی موجود در گلابی شامل آهن، منیزیم، منگنز و فسفر هستند که هر کدام ۲٪ DRA را تشکیل می دهند. کلسیم و روی نیز در گلابی وجود دارد و درست مثل سیب، گلابی نیز حاوی فیتونوتیت هایی مانند B-carotene و lutein zeaxanthin می باشد که در نهایت به ویتامین A تبدیل می شود. در ادامه فواید بیشتری از گلابی را بررسی می کنیم.

کاهش سطح کلسترول بدن

گلابی دارای سطح بالایی از پکتین است که یک ترکیب قدرتمند است که اثرات کاهش کلسترول را در بدن دارد. سطوح کلسترول بالا می تواند باعث آسیب زیادی در بدن به خصوص قلب شود. توسعه LDL یا نوع بدتر، بیش از کلسترولHDL  و یا نوع خوب است که عامل بسیاری از بیماری ها است.

کم کالری

بسیاری از ما نگران مصرف کالری در بدنمان در درجه اول برای تنظیم وزن هستیم. گلابی ها بسیار محبوب هستند به خصوص کسانی که رژیم غذایی کم کالری را مصرف می کنند، زیرا تنها ۵۸ کالری در هر ۱۰۰ گرم دارد. این میوه برای مصرف به عنوان تنقلات و یا میان وعده های غذایی مناسب است.

 غنی در فیبر

خوردن غذاهای پر فیبر مانند گلابی برای بدن انسان بسیار ضروری است. فیبر نقش مهمی در

هضم و کاهش وزن دارد. ۱۰۰گرم گلابی حاوی ۳٫۱ گرم یا ۸٪ فیبر است. این خبر خوبی است مخصوصا برای کسانی که میخواهند وزن خود را از دست بدهند یا آن را حفظ کنند. فیبر مسیرهای گوارشی را پاک می کند تا پروسه های گوارش را صاف و هموار کند. این نتیجه به حرکت مناسب روده و اجتناب از مسائل گوارشی مانند یبوست می انجامد.

سطح کلسیم کافی را حفظ می کند

سطح کلسیم در بدن به میزان قابل توجهی به سلامت استخوان ها مربوط است. به طور کلی، کلسیم باعث تقویت استخوان ها از طریق توسعه و نگهداری بافت های سالم استخوانی می شود. گلابی حاوی مقدار زیادی بورن می باشد که مسئول نگهداری کلسیم در بدن است. اگر شما به طور مرتب گلابی مصرف کنید، خطر ابتلا به مسائل مربوط به استخوان مانند پوکی استخوان کاهش می یابد.

 حفظ و اصلاح تارهای صوتی

گاهی اوقات با استفاده از صدای گرفته خود می توانید به گلو آسیب زده و تارهای صوتی را از بین ببرید. مطالعات نشان داده اند که عصاره گلابی می تواند آن را بهبود بخشد و همچنین وضعیت گلو و تارهای صوتی را بهتر کند. اگر شما کیفیت صدای خود را از دست دادید، نوشیدن عصاره گلابی و حتی خوردن گلابی های خام می تواند وضعیت شما را بهتر کند یا اگر می خواهید صدای خود را بهتر کنید، مصرف گلابی به طور موثر کمک می کند.

 جلوگیری از فشار خون بالا

گلابی ها دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطان زا هستند که فشار خون را تنظیم می کنند. این خواص تقریبا موجب تثبیت جریان خون، آرامش رگ ها و تقویت عروق خونی برای جلوگیری از فشار خون بالا یا کمتر شدن سکته مغزی مفید است. فشار خون بالا باعث بسیاری از بیماری های مرتبط با قلب می شود، بنابراین مطمئن شوید غذاهایی که می خورید مانند

گلابی ها منابع عالی آنتی اکسیدان ها هستند.

منبع انرژی کارآمد

از آنجا که گلابی ها دارای محتوای قند و فروکتوز بالایی هستند، آنها دارای انرژی فوری و مؤثر هستند. به جای مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های فرآوری شده برای به دست آوردن انرژی، خوردن گلابی بسیار بهتر است، زیرا نه تنها آنها مؤثرترند، بلکه طبیعی و سالم هستند. شما نه تنها می توانید سطح انرژی خود را بالا نگه دارید بلکه همچنین سیستم بدن و وضعیت سلامتی را بهبود می بخشید.

سلامت روده را حفظ می کند

همانطور که در بالا ذکر شد، گلابی ها منابع بسیار خوبی از فیبرها هستند و فیبر دارای تأثیر مثبت بر وضعیت روده است. مصرف منظم این میوه می تواند روده سالم را حفظ کند و همچنین می تواند یک روده معیوب را تعمیر کند. این کمک می کند تا از بی نظمی در روده بزرگ که می تواند بیشتر به سرطان منجر شود جلوگیری کنید. می توان گفت که گلابی خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد.

تسکین دهنده تب

خوردن گلابی دارای اثرات خنک کننده در بدن است که عملا به درمان تب کمک می کند. در مواردی که تب دارید، نوشیدن عصاره گلابی، وضعیت شما را تسکین می دهد. این اثر بخشی هم از نظر تجربی و هم توسط مطالعات و تحقیقات مستمر پشتیبانی و اثبات شده است.

مفید برای زنان باردار

پزشکان می گویند که گلابی کلید تولد فرزند کاملا سالم است که در طول حاملگی سلامتی او را حفظ می کند. توصیه می شود که میوه های تازه و سبزیجات بخورید زیرا آنها بیشترین منبع ویتامین و مواد معدنی هستند. این حیاتی است که بدن زنان باردار از همان مقدار ویتامین و مواد معدنی که می تواند دریافت کند، به بدن جنین تزریق می کند تا جنین در رحم او نیز مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان را به طور طبیعی و سالم توسعه دهد. خوردن گلابی در دوران بارداری اطمینان حاصل می کند که بدن مادر و جنین به اندازه کافی برای رشد لوله های عصبی سالم فولات دارد. اگر در حین بارداری به مقدار کافی گلابی بخورید، نوزادتان را از نقص لوله عصبی مصون می دارید.

بدن را پاکسازی می کند

از آنجایی که گلابی ها دارای فیبر و محتوای آب بالایی هستند، از طریق حرکت سریع و به موقع روده، سموم بدن را از بین می برند. توانایی سم زدایی از طریق دفع مدفوع و صفرا باعث دفع سموم در بدن می شود. ۹۰٪ این میوه تقریبا آب است و به همین ترتیب سموم را در مسیرهای گوارشی دفع می کند. از آنجا که اکثر آن آب است، حرکت مدفوع را آسان و مناسب نگه می دارد.

احساس سیری را افزایش می دهد

به همین دلیل است افرادی که می خواهند وزن خود را از دست بدهند، اغلب در رژیم غذایی خود گلابی را مصرف می کنند. این میوه غنی از فیبر است که باعث می شود شما احساس سیر تر شدن کنید که برای ساعت ها طول می کشد. این قابلیت توانایی محدود کردن اشتها و کاهش مصرف غذا را دارد. کاهش مصرف غذا می تواند باعث کاهش وزن شود.

منبع: هلو دکتر

دیدگاهتان را بنویسید