کدام غذاها برای بیماری هپاتیت C مفید و مضر است

کدام غذاها برای بیماری هپاتیت C مفید و مضر است


بیماری هپاتیت C : اهمیت تغذیه در کنترل و یا پیشگیری از بیماری ها بسیار بالا بوده و از این رو بسیاری رو به رژیم درمانی آورده اند ولی باید توجه داشت که این ها فقط درمان کمکی هستند و نه درمان اصلی. بیماری هپاتیت C مستقیما کبد شخص را مورد هدف قرار می دهد و وارد جریان خون می شود. اهمیت تغذیه در این مورد زمانی آشکار می شود که تمامی غذاهایی که ما میخوریم از کبد عبور می کنند و برای همین تغذیه در کنترل بیماری هپاتیت C بسیار مهم بوده که در این مقاله از مجله پزشکی نازدونه به غذاهای مفید و مضر برای بیماری هپاتیت C خواهیم پرداخت.

کدام غذاها برای بیماری هپاتیت C مفید و مضر است

رابطه هپاتیت C و رژیم غذایی

هپاتیت C که بر رژیم غذایی تاثیر می گذارد معمولا به یکی از دسته های زیر تقسیم می شود:

آشنایی با درمان اینترفرون:

عوارض جانبی این نوع درمان عبارتند از:

از دست دادن اشتها
تهوع
استفراغ
درد دهان و گلو

آشنایی با درمان سیروز:

افراد مبتلا به سیروز اغلب از دست دادن اشتها و کاهش انرژی دارند. آنها تغذیه ضعیفی دارند و ممکن است نیاز به محدود کردن نمک در رژیم غذایی خود داشته باشند.

کدام غذاها برای بیماری هپاتیت C مفید و مضر است

شرایط پزشکی دیگر

سایر شرایط پزشکی همراه با بیماری هپاتیت C می تواند تغییر در رژیم غذایی باشد. این شرایط شامل فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت یا بیماری کلیوی است.

در اکثر موارد بیماری هپاتیت C نیاز به یک رژیم غذایی خاص ندارد. با این حال، رژیم غذایی ضعیف همراه با هپاتیت C می تواند منجر به آسیب بیشتر به کبد شود.

داشتن اضافه وزن می تواند به کبد چرب منجر شود. در صورت همراه بودن با هپاتیت C، این می تواند منجر به سیروز شود.

نوشیدن الکل یکی دیگر از عواملی است که می تواند آسیب کبد را افزایش دهد، بنابراین افرادی که مبتلا به هپاتیت C هستند توصیه می شود که از نوشیدن مشروبات الکلی خوداری کنند.

علاوه بر این، افراد مبتلا به هپاتیت C در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند. این به این معنی است که یک رژیم غذایی سالم برای کاهش چربی بدن و کنترل قند خون بسیار حیاتی است.

یک رژیم سالم می تواند سلامت کبد فرد مبتلا به هپاتیت C را بهبود بخشد و احتمال ابتلا به سیروز را کاهش دهد. تغذیه مناسب کمک می کند تا سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با بیماری ها به خوبی عمل کند.

کدام غذاها برای بیماری هپاتیت C مفید و مضر است

چه غذاهایی مناسب این بیماری است؟

در حالی که اکثر افراد مبتلا به هپاتیت C به رژیم غذایی خاص نیاز ندارند، غذاهایی وجود دارد که مردم می توانند بخورند تا سلامتی کبد را حفظ کنند.

تاثیر میوه و سبزیجات

یک رژیم سالم و متعادل باید شامل مقدار زیادی میوه و سبزیجات باشد. این گروه های غذایی پر از ویتامین ها و مواد معدنی لازم است که کبد را قادر می سازد تا به درستی عمل کند.

میوه و سبزیجات تازه ایده آل هستند، اما آنها نیز می توانند یخ زده و یا کنسرو شده باشند. مردم باید حداقل روزانه ۵ عدد میوه و سبزی مصرف کنند.

سبزیجات برگ دار سبب کاهش ترکیبات اسید چرب در کبد می شوند، به خصوص برای افرادی که مبتلا به هپاتیت C هستند مفید است. مثال های خوب از این دسته سبزیجات شامل کلم، اسفناج و کلم می باشد.

سبزیجات سبز برگ دار منابع اصلی و خوبی از آهن هستند که ممکن است برای افرادی که مبتلا به هپاتیت C هستند در بدن بیش از حد مصرف شود.

اهمیت پروتئین

دریافت مقادیر کافی پروتئین بسیار مهم و حائز اهمیت است، زیرا مقدار انرژی لازم را فراهم می کند. جایگزینی بخشی از کربوهیدراتهای ساده با پروتئین یک راه خوب برای کاهش خطر بیماریهایی مانند دیابت است.

منابع خوب پروتئین عبارتند از:

بوقلمون
ماهی
توفو
تخم مرغ
پنیر
لوبیا
آجیل و دانه ها

محصولات لبنی همچنین پروتئین، کلسیم و ویتامین D خوبی دارند. نسخه های کم چرب و بدون چربی لبنیات بهترین گزینه برای افراد مبتلا به هپاتیت سی است. افراد باید اضافه شدن شکر به محصولات لبنی را محدود کنند.

مصرف کربوهیدرات های پیچیده

نان و غلات همه نمونه هایی از کربوهیدرات های پیچیده هستند و با ویتامین های B و مواد معدنی، و همچنین روی و فیبر همراه هستند.

منابع خوب کربوهیدرات عبارتند از:

برنج قهوه ای
بلغور جو دوسر
نان گندم
نان جو
برنج وحشی

کدام غذاها برای بیماری هپاتیت C مفید و مضر است

غذاهای مضر برای این بیماری چیست؟

چیزهایی که افراد مبتلا به هپاتیت C باید به خاطر اثراتی که ممکن است بر روی کبد داشته باشند باید سعی کنند از رژیم غذایی خود اجتناب کنند یا محدود شوند.

تاثیر چربی ها

وجود مقدار کمی از چربی ها و روغن ها برای ذخیره انرژی، محافظت از بافت های بدن و انتقال ویتامین ها به خون مهم است.

با این حال، چربی همچنین می تواند باعث اختلالاتی مانند افزایش چربی در کبد و منجر به سیروز شود.

افراد مبتلا به هپاتیت C باید سعی کنند که چربی های اشباع نشده، مانند آنهایی که در آجیل و مغزیجات، روغن زیتون و روغن ماهی وجود دارد مصرف کنند.

بهتر است که چربی های اشباع شده را محدود کنید، از جمله گوشت، فراورده های لبنی، فست فود ها و کوکی ها.

تاثیر نمک

نظارت بر مصرف میزان نمک در افراد مبتلا به هپاتیت C مهم است. برای افراد مبتلا به سیروز به طور خاص، کاهش سدیم برای پیشگیری از انباشته شدن مایع در شکم، که به عنوان آسیت شناخته می شود، حیاتی است.

برای کاهش مصرف نمک، فرد باید از خوردن غذاهای فرآوری شده یا کنسرو شده جلوگیری کند.

تاثیر قند

اعتقاد بر این است که ارتباط بین هپاتیت C و سطح قند خون، می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

کبد به تنظیم قند خون کمک می کند. غذاهایی با قند زیاد مانند شیرینی ها، دسرها و آب نبات ها دارای کالری زیادی هستند اما ارزش غذایی خوبی ندارند و می توانند موجب افزایش قند خون شوند.

تاثیر اهن

افرادی که مبتلا به هپاتیت مزمن C هستند، مشکلی در آزاد سازی آهن دارند. آهن بیش از حد می تواند مشکلاتی در خون و اندام ها ایجاد کند.

آهن برای بدن بسیار مهم است بنابراین باید کاملا حذف نشود. کاهش مصرف غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز، جگر و غلات غنی شده با آهن ممکن است توصیه شود.

کدام غذاها برای بیماری هپاتیت C مفید و مضر است

تاثیر  مکمل های غذایی

بهترین راه برای دریافت ویتامین ها و مواد معدنی از طریق غذا است، اما مکمل ها برای افرادی که مبتلا به هپاتیت C هستند، مفید هستند، به خصوص اگر اشتهایتان را از دست داده باشید.

مردم قبل از مصرف هر نوع مکمل باید با پزشک صحبت کنند، زیرا ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشند و در صورت استفاده از دوزهای بالا خطرناک باشند.

نکات:

اکثر افراد مبتلا به هپاتیت C مجبور نیستند رژیم خاصی را دنبال کنند مگر اینکه کبد به شدت آسیب دیده باشد یا احتمال آسیب دیدگی می رود. با این حال، یک رژیم سالم می تواند به کنترل هپاتیت C کمک کند و از عوارض و شرایط مرتبط با آن جلوگیری کند.

اگر شخصی نگران سلامتی کبد خود باشد، مهم است که از غذاهای چرب و الکل اجتناب کند. یک پزشک یا متخصص تغذیه می تواند به فرد کمک کند تا یک برنامه رژیم غذایی که برای آنها مناسب است، ایجاد کند.

 

منبع: هلودکتر

دیدگاهتان را بنویسید